Deprecated: Required parameter $location follows optional parameter $post_types in /customers/a/4/4/q-publish.dk/httpd.www/wp-content/plugins/monarch/monarch.php on line 3783 Historisk dokumentarfilm om naturlig immunitet - Qarrtsiluni Publishing

Naturlig immunitet – er det fakta eller fatamorgana?

Spørgsmålet synes relevant, nu hvor 2 ud af 3 danskere har diagnosticerede, behandlings-krævende kroniske lidelser (Note 1), og vores samfund har været lukket ned i månedsvis.

Måske bør flere stoppe op og spørge sig selv, hvad det egentlig er, der foregår. 

En gammel dokumentar om naturlig immunitet blandt naturfolk sætter spørgsmålet på spidsen!

Med sygdomsdiagnose til flertallet af befolkningen fristes man til at spørge – hvordan er det kommet så vidt, og hvad skal der til, for at vi igen kan leve naturligt og som stærke individer uafhængige af syntetiske præparater og/eller tekniske hjælpemidler?

Hvordan kan vi styrke vores helbred, livs- og modstandskraft, så vi igen som det naturligste i verden kan give familie, venner og andre et kærligt kram, når de har behov for det, dvs. tit og gerne?

Med den allerseneste tids erfaringer mht. åndedrætsrelateret sygdom i frisk erindring (behøver vi høre mere om influenza?), kunne man let få det indtryk, at vi står nærmest på bar bund og at kun den farmaceutiske industri kan redde os. Sådan er det heldigvis ikke!

Over hele verden kender vi naturlig immunitet som fysiologisk realitet langt tilbage i tiden. I Danmark meget tydeligt i jægerstenalderen, hvor vores mest ”almindelig” livsstilssygdom caries ifølge fagkundskaben og Den Store Danske Encyklopædi praktisk talt var ikke-eksisterende. Se evt. denne artikel offentliggjort 2020 i Journal of Health and Healing:

I mange kulturer mange steder i verden – også mange baseret på landbrug og bæredygtig dyrkning af jorden – kender man til naturlig immunitet overfor livsstilssygdomme, dokumentationen er klar og tydelig.

Under bestemte omstændigheder i løbet af historien har folk på vore breddegrader og andetsteds formået at leve så meget i pagt med naturen, at stærkt helbred og naturlig immunitet har været naturlige konsekvenser af deres livsstil.

Senere i historien bliver sundhedsbilledet af forskellige årsager mere broget, og grundet udviklingen og det betragtelige tidsspænd kan det være vanskeligt at bevare fokus på, forståelse af og bevidsthed om de udslagsgivende faktorer.

Heldigvis er der mange veje ind i denne bevidsthed, en af dem er Weston A. Prices berømte studier af naturfolk over hele verden i 1930’erne, hvor lommer af oprindelige kulturer endnu trivedes forholdsvist intakt hér og dér.

For at gøre en lang historie kortere, besøgte Dr. Price en række naturfolk, der levede uden for civilisationens rækkevidde. Han kunne konstatere, at så længe de fulgte deres traditionelle levevis – i pagt med naturen – havde de en fremragende sundhedstilstand og naturlig immunitet mod de degenerative tilstande, der plager vores moderne samfund som en pest – en ægte pandemi i vor tid med to ud af tre berørte danskere.

Blandt folk med naturlig immunitet fandt Dr. Price interessant nok også mental og følelsesmæssig stabilitet, og da stort set alle disse folk samtidig havde en autentisk, spirituel praksis i deres liv, syntes ringen sluttet for de primære faktorer, der er med til at skabe fundamentet for et godt liv: fysisk, følelsesmæssig, mental og åndelig sundhed.

Dr. Prices berømte bog Ernæring og fysisk degeneration, der i titlen antyder et negativt fokus på sygdom, handler i virkeligheden om det stik modsatte: hvordan bærer vi os ad med at leve et godt og sundt liv fyldt med god energi, glæde og lykke?

Dr. Price konstaterede, at selv om de forskellige naturfolks kostvaner var vidt forskellige og naturligvis afhængige af lokale forhold, indeholdt de alle mange flere vitaminer og mineraler – specielt fedtopløselige aktivatorer – end moderne fødevarer.

”Kloge” folk har lige siden nærmest revet håret af hinanden for at ”vinde” debatten om, hvilke kostvaner der er de ”bedste”, men blandt de naturfolk Dr. Price besøgte, lykkedes både nomadiske jæger-samlere og fastboende landbrugskulturer med at opnå naturlig immunitet, så lad os starte dér med et højt, men opnåeligt mål. Lad os hjælpes ad med at overkomme de praktiske udfordringer og inspirere hinanden til at blive de bedste udgaver af os selv!

Naturfolkenes midler og metoder var mange og forskellige, men målet var og er det samme: at opnå fred og lyksalighed ved at følge naturens love uanset hvilken livsstil eller kostplan, man følger. Et budskab, der stadig efter alle disse år har blivende værdi!

Westons bog er oversat og udgivet på dansk som trykt bog og e-bog. En historisk dokumentfilm med mange af hans berømte fotos og den eneste bevarede videooptagelse af Dr. Price himself vises nu med danske undertekster, online og gratis, med velvilje fra den amerikanske non-profit NGO Price-Pottenger Nutrition Foundation.

For god ordens skyld bør det nævnes, at i 1930’erne var det almindelig i vores vestlige, moderne kulturkreds at bruge udtrykket “primitive people” om de oprindelige folkeslag, hvilket Dr. Price med respekt og beundring også gjorde. På dansk og med den bedre forståelse vi nu har, synes betegnelsen naturfolk mere retvisende.

Læs mere om dokumentarfilmen her og se en kort teaser fra filmen med det eneste kendte videoklip af Weston A. Price:

Det kunne måske lyde kontraintuitivt at gå tilbage i tiden for at se frem, men hvis best practice er en (er)kendt størrelse fra fortidens erfaringsmark, hvordan skal vi i vores moderne tid ellers fortsætte den menneskelige evolution, hvis ikke det sker som en generel højnelse af bevidsthedsniveauet mht. at leve naturligt og sundt?

Overvej gerne følgende spørgsmål, når du ser filmen:

– Skal vi som acceptere den slagne sygdomsvej – lære at leve med livsstilsygdomme som uundgåelig slutdestination?
– Er naturlig immunitet for meget forlangt eller et urealistisk/for højt mål at sætte os?
– Hvad mener du, vi kan lære af naturfolks levevis?
– Hvordan skal vi bære os ad med at opnå naturlig immunitet og bevæge os frem mod igen at leve i pagt med naturen?

– – –

Se den historiske dokumentarfilm om Weston A. Price & jagten på det gode helbred her 👉 : https://bit.ly/3wRBJ3l

https://www.q-publish.dk/udgivelser/weston-price-jagten-paa-det-gode-helbred/

Læs mere om non-profit NGO Price-Pottenger Nutrition Foundation og deres spændende programmer:  

Hvor kan man få fat på bogen?

Bogen er udgivet både som trykt bog og e-bog. Begge kan lånes på biblioteket eller købes hos din yndlingsboghandler - ELLER her på siden:

ernæring fysisk degeneration weston price livsstilssygdomme sundhed helbred naturfolk indianere aboriginere inuit kost sund stenalderkost paleo homøostase
Ernæring og fysisk degeneration forfattet af Weston A. Price er en tidløs klassisker, der dokumenter, at naturlig immunitet er muligt, uanset hvor på kloden man lever, men FORUDSAT at Naturens love overholdes og en naturlig livsstil følges!

Bogen er oversat til dansk med samtlige godt 200 originalillustrationer, kort og fotos. 548 sider garnbundet med forstærket omslag og trykt på FSC-mærket papir.

Fås også som e-bog i EPUB, PDF eller Kindle (MOBI) format med fuld søgefunktionalitet og interaktive links til indholdet – et naturligt valg for den digitale nomade! 😃

Følg os på sociale medier:

Noter

1. Hvidberg MF, Johnsen SP, Davidsen M, Ehlers L. A nationwide study of prevalence rates and characteristics of 199 chronic conditions in Denmark. PharmacoEconomics Open. https://doi.org/10.1007/s41669-019-0167-7. Publiceret 24. juli, 2019. Tilgået 5. december, 2019.

error: Content is protected !!

Pin It on Pinterest